Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2009 - week 50

Next >>

Deze week is het grote moment aangebroken! De IHC Merwede hal wordt ingebouwd in de miniatuurwereld. Dit wil zeggen dat de oude scheepshal (zie foto rechts) gaat verdwijnen uit onze miniatuurhaven, na bijna 3 jaar trouwe dienst. De oude hal was als één groot bouwwerk in de miniatuurwereld gezet. Het verwijderen was relatief eenvoudig. Natuulijk moesten we wel even het modelwater tegenhouden, zodat het niet in het ontstane gat zou lopen :-)

Vervolgens wordt met grof geschut de miniatuurwereld aangepakt. De hal van IHC Merwede is aanzienlijk groter dan de oude hal. Dus moet er een flink stuk uit het frame worden gezaagd op plaats te maken voor de hal. Vervolgens is het zaak om de gehele hal in één stuk in te passen in het gemaakt gat.

Van onder en boven de miniatuurwereld wordt gepast en gemeten. Echter het past niet altijd in één keer perfect. Nu ook weer :-) Dus komt de handzaag uit de gereedschapskist! Al met al is het relatief snel geregeld.

Dan is het tijd om het interieur van de scheepshal in te richten ter plekke. Nog een paar details en de hal is een volwaardig onderdeel van onze miniatuurhaven.

<< Previous

2009 - week 50

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement