Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 18

Next >>

Er wordt nog steeds flink gewerkt aan de Grote kerk van Zaltbommel. Al het teken-, frees- en bouwwerk is inmiddels voltooid. Alle laatste details zijn aangebracht en de kerk is gereed om gespoten te worden.

Dit spuiten, oftewel airbrushen, gebeurd in kleinere stukken. Per onderdeel van de kerk wordt de kleur bepaald. Omdat de onderdelen redelijk groot zijn, kan een gewone spuitbus gebruikt worden voor het aanbrengen van de verf.

Na het spuiten van de basiskleur geven we de kerk een nog meer authentieke uitstraling door verouderingstechnieken.

Als alles goed gedroogd is, geven we met de airbrush wat vuilsporen aan, Hiermee creëer je het effect van regenwater wat van boven naar beneden loopt langs de diverse muren.

Daarna werken we met een penseeltje de detaillering verder uit. Bijvoorbeeld de ornamenten boven de ingang of het kruis op de toren. Wanneer dit droog is plaatsen we de ramen in de maquette.

De ramen maken we van doorzichtige sheets. Ramen met een patroon printen we eerst op de sheet welke we vervolgens achter het raam in de maquette plakken.

Deze week begint het WK Tafeltennis in Ahoy. Onze maquette van Ahoy zal hierop aangepast worden. In week 16 maakten we al een start met de tafeltennistafels.

Op een passende grondplaat van de Ahoy maquette maken we eerst de tafels en speelvelden af. Daarnaast bestaat het evenement natuurlijk uit tennisspelers (foto), de tribunes (foto) en het publiek (foto).

De tafeltennisspelers zijn gemaakt van tennispoppetjes. We hebben de grote rakets vervangen voor kleinere. Wanneer alle onderdelen op de grondplaat staan, kunnen we deze in zijn geheel Ahoy binnenschuiven. En zie hier het eindresultaat!

<< Previous

2011 - week 18

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement