Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2011 - week 21

Next >>
Groothandelsgebouw rotterdam bushalte

Nog elke week besteden we aandacht aan de afwerking van het Groothandelsgebouw. Met name aan de afwerking van de straten er omheen. Zoals op de foto’s te zien begint de straat nu echt te leven.

Naar de boom op de foto hiernaast moet nog wel even goed gekeken worden. De wortels zijn iets te groot! Om dit mooi weg te werken, gaan we er een plantenbak omheen maken.

groothandelsgebouw rotterdam bushalte

De kleine fietsbeugels zijn precies op maat gemaakt met onze freesmachine. Zoals je kan zien aan de verhouding met de miniatuurboom zijn dit echt hele kleine dingen! Daarbij bestaan ze ook nog eens uit 3 onderdelen van een paar milimeter die stuk voor stuk zijn gelijmd met secondenlijm en daarna geverfd.

groothandelsgebouw bushalte groothandelsgebouw bushalte
groothandelsgebouw bushalte groothandelsgebouw bushalte

De kranen van de EMO, Europees Massagoed Overslag, worden op dit moment door één van de collega’s van verlichting voorzien.

Een enorm werk, aangezien er ruim 50 miniatuur ledjes in worden verwerkt. Vervolgens wordt de kraan aangesloten op het lichtsysteem in de miniatuurwereld, zodat deze kan meedraaien in de dag- en nachtsimulatie.

Hier zie je dat, door die verlichting de kraan ineens een hele andere uitstraling heeft, zeker als de miniatuurnacht weer invalt, staat hij daar als mooi verlichte aanvulling in het industriegebied.

verlichting emo kadekraan
workshop modelbouw brede school scheepvaart transport college

Deze 4 jongens van het Scheepvaart en Transport College hebben deelgenomen aan een workshop in het kader van de brede school.

De insteek was het maken van een miniatuurlandschap, waarbij nagedacht moest worden over het landschap, de gebouwen en de sporen en dan met name gericht op alle facetten van het havengebied. Denk aan laden, lossen, opslaan en verder transporteren van goederen.  

We bekijken de mogelijkheden om samen met het Scheepvaart en Transport College een lespakket samen te stellen, zodat we meer leerlingen in contact kunnen gaan brengen met de facetten van minituurwereld ontwerpen en alles wat hierbij komt kijken.

Hieronder een aantal foto’s als indruk van wat de jongens gemaakt hebben. Ga zo door mannen!

workshop modelbouw brede school scheepvaart transport college workshop modelbouw brede school scheepvaart transport college
workshop modelbouw brede school scheepvaart transport college
<< Previous

2011 - week 21

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement