Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 23

Volgende >>
Bouw Groot Brittannië Wales Engeland Schotland

Het eerste landschapbouwproject op de planning voor het Groot Brittannië deel is Durdle Door. Durdle Door is een natuurlijke brug (rots), welke bestaat uit kalksteen in de buurt van West Lulworth (Zuid Engeland) aan de Jurassic Coast langs Het Kanaal. In onze miniatuurwereld zal er een trein onderdoor rijden.

Durdle Door Engeland

Aan de schotlandzijde is de onderbouw bijna klaar waarop de helix (railspiraal) komt te staan. We geburiken het helix sjabloon om precies uit te meten waar de helixen moeten komen. Vanuit de onderzijde is de helix straks bereikbaar voor onze operators. Wanneer de treinen hier stilvallen, kunnen zij hier makkelijker bij.

Helix Railspiraal Groot Brittannië Wales south foreland lighthouse Engeland

Geïnspireerd door 2 vuurtorens aan de kust van Dover, namelijk de North en South Foreland Lighthouses, komt er ook een vuurtoren in het nieuwe Engeland-Schotland deel. Vanuit deze vuurtoren werden vroeger schepen gewaarschuwd die de dichtbij gelegen Goodwin Sands (16 km lange zandbank) naderden. In 1988 werd deze vuurtoren buiten werking gesteld.

south foreland lighthouse Engeland
durdle door Engeland Helix Engeland Helix Engeland north foreland Engeland north foreland Engeland foreland lighthouse Engeland
<< Vorige

2015 - week 23

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement