Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2008 - week 38

Next >>

Kubus self-storage is onze nieuwste adverteerder in de miniatuurwereld. Wij hebben het bedrijfspand dat staat in Rotterdam Noord nagebouwd van tekening. Het hele pand is gebouwd met polystyreenplaten.

De maquette is al voor een groot gedeelte klaar. Vooral de wenteltrap was een uitdaging op zich. Deze zijn namelijk niet in model te koop, dus moest deze helemaal zelf gemaakt worden.

De bouwmethode is dat we de treden digitaal hebben getekend en deze uitgefreesd met de computergestuurde freesmachine. Deze zijn op elkaar gezet op een messing profiel, met een afstandshoudertje er tuseen. Vervolgens is de trapleuning gemaakt van ijzerdraad.

De laatste weken hebben we gewerkt aan de details van de maquette van EMO. Hier zit het grootste deel van het werk in. De lopende banden die over het hele terrein lopen om de kolen en erts te verplaatsen moeten allemaal met de hand gebouwd worden.

Alle scenes met figuren worden ook gelijk gemaakt. Ook wordt overal de verlichting in gebouwd.

Al maanden werken we aan het tekenwerk en het freeswerk van het Delta Hote in Vlaardingen. Het is een behoorlijk complex gebouw om na te bouwen. Veel freeswerk

Het freeswerk is zo goed als afgerond en het gebouw wordt de komende weken afgebouwd.

In ons bouwdeel "Wereldstad Rotterdam" komen de nodige nostalgische wijken uit het Rotterdam van vroeger. Veel van die wijken bestaan uiteraard vandaag nogsteeds.

Op basis van een aantal standaardbouwpakketten en het samenvoegen en verbouwen hiervan stellen we bijvoorbeeld delen van de Provenierswijk achter Centraal Station samen.

Ook de details worden gelijk ingebouwd. Lekker relaxen op je dakterras in Rotterdam met zich op de prachtige skyline!

Ook is al een stellingmolen gebouwd, die zal worden geplaatst in de miniatuurwijk "Delfshaven".

De eerste delen van het viaduct van de Hofpleinlijn zijn gebouwd. Deze historische spoorlijn dwars door Rotterdam en het Station Hofplein zoals deze eruit zag in de jaren '20-'30 krijgt een prominente plaats in onze miniatuurwereld. Zie ook : De geschiedenis van de Hofpleinlijn op website De Hofbogen

Deze SRV wagen is helemaal met de hand gemaakt en heeft zijn eerste rondjes gereden in de miniatuurwereld. De SRV wagen is namelijk gebouwd als rijdende Roadz-wagen voor op het polderdeel.

De komende weken zal de SRV wagen worden getest op bedrijfszekerheid op de wegen van het polderdeel.

<< Previous

2008 - week 38

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement