Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 04

Next >>

Sinds oktober 2009 zijn we in het modelbouwatelier niet alleen bezig geweest met bouwprojecten voor de miniatuurwereld. Ook hebben we een aantal maquettes gebouwd voor een speciaal side event voor de Grand Depart van de Tour de France in Rotterdam in juli 2010, namelijk de zogenaamde "tijdritbak" of de "Wielerpiste".

Het concept is dat 8 personen met echte racefietsen tegen elkaar kunnen racen, via miniatuurwielrenners op het miniatuurparcours dat de Tour de France zal afleggen door Rotterdam. Een platte plaat met alleen het parcours is natuurlijk wat leeg en saai. Daarom heeft de gemeente Rotterdam aan Railz Miniworld gevraagd om een aantal maquettes te bouwen van herkenbare Rotterdamse gebouwen.

Het eerste project was de start- en finishboog van het parcours.

Daarna hebben we een combinatie gebouwd van de Willemsbrug en de Koninginnebrug. Aangezien het parcours op een cartoon-achtige manier is weergegeven op de tijdritbak, is ook de maquette een beetje cartoonachtig.

Het relatief brede wegdek zorgt ervoor dat de brugdelen behoorlijk breed moeten zijn. En dat betekent weer dat deze behoorlijk hoog worden. Het was nog behoorlijk schipperen met de verhoudingen om dit er voor het oog goed uit te laten zien.

Hierboven een kleine foto (gemaakt met mobiele telefoon) van de tijdritbak met hierop een aantal van de maquettes die inmiddels gereed zijn. Foto's zijn gemaakt toen de tijdritbak was opgebouwd bij het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy.

Er is geen eenduidige schaal aangehouden, aangezien ook de plattegrond van de wielerpiste niet consequent één schaal aanhoudt. Afhankelijk van de ruimte en de gebouwen er om heen zijn de afmetingen gekozen van elke maquette.

De SS Rotterdam mag natuurlijk niet ontbreken op een Rotterdamse tijdritbak!

Ook is Ahoy een herkenbaar gebouw. Bovendien start de Grand Depart vanaf Ahoy en Zuidplein.

De cruiseterminal is in het klein gebouwd. Je ziet al aan de vrachtwagen dat de schaal een heel stuk kleiner is dan de gebouwen in onze miniatuurwereld.

De Hef is op de wielerpiste ook niet zo groot. Met de gele wagon er naast wordt duidelijk dat het een heel stuk kleiner is dan de bijna 1,5 meter in onze miniatuurwereld.

De bouwfoto van hiernaast is de containerkraan in het klein. Deze werd uiteindelijk circa 40 cm hoog. We konden het niet laten om deze nog een weekje te plaatsen naast onze grote 4 containerkranen in de miniatuurwereld :-)

<< Previous

2010 - week 04

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement