Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 03

Next >>

In weekverslag 49 van 2009 was er al een eerste verslag van de bouw van een dorp/stad geïnspireerd door Zaltbommel achter de 3 grote bruggen. Er zijn de afgelopen weken alweer grote stappen gemaakt. Er zijn diverse gebouwen ontworpen van foto's van gebouwen langs de boulevard van Zaltbommel.

De gevels van ons "Zaltbommel" zijn gemaakt met een combinatie van met giethars gegoten gevels en met de hand gesneden stukken polystyreen platen.

Hierboven zie je hiervan een mooi voorbeeld. Op de foto hiernaast kan je zien hoe uit verschillende stukken van gegoten gevels weer nieuwe gevels zijn samengesteld. Je kan met 3 gegoten gevels al een compleet nieuwe gevel samenstelling maken door deze creatief doormidden te snijden en weer samen te voegen.

Dit statige gebouw is helemaal gebouwd van polystyreen platen die door de bouwer zelf op maat zijn gesneden.

Gezien de mogelijkheden die we in het modebouwatlier hebben met onze computergestuurde freesmachine is dit de echte old-school wijze van scratchbouw, die voor een echte (vrijwillige) modelbouwer veel leuker en uitdagende is dan het door de computer te laten doen.

En het resultaat is zeer fraai. Zodra het hele gebouw helemaal klaar is krijgt deze een mooie plek in het eindresultaat.

<< Previous

2010 - week 03

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement