Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2012 - week 03

Next >>

iffr home movie factory

Railz Miniworld is gevraagd een deel van de moviesets te bouwen van Michel Gondry's Home Movie Factory, die wordt geopend tijdens het Internationale filmfestival van Rotterdam (IFFR).

Op de website van de Home Movie Factory is de lezen dat in januari in de Rotterdamse binnenstad een nieuwe fabriek haar deuren opent. Hier worden aan de lopende band films gemaakt. Op de directeursstoel een van 's werelds fantasierijkste filmmakers. Welkom in Michel Gondry's Home Movie Factory!

iffr home movie factory

Wij hebben de zogenaamde transportbanden verzorgd, die op een installatie zijn geplaatst waarmee beelden kunnen worden gemaakt, alsof de acteurs in een rijdende trein of rijdende auto zitten.

iffr home movie factory

Dat wil zeggen dat een groot scherm de voorbij vliegende achtergrond verzorgt en een ronddraaiende transportband zorgt voor het voorbijvliegende landschap aan de voorkant.

De regisseur draait aan het wiel en het scherm en transportband bewegen precies synchroon. Een hele simpele doch effectieve manier om leuke beelden de maken.

iffr home movie factory

De afgelopen week zijn deze transportbanden in ons modelbouwatelier gefabriceerd en eind deze week geplaatst in de Home Movie Factory.

Breng een bezoek aan deze bijzondere filmset, waar nog veel meer andere scenes zijn te zien. Locatie is Roodkapje ROTTTERDAM aan de Meent 119-133. Toegang is gratis!

iffr home movie factory iffr home movie factory iffr home movie factory
iffr home movie factory iffr home movie factory iffr home movie factory iffr home movie factory iffr home movie factory
<< Previous

2012 - week 03

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement