Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2014 - week 32

Volgende >>
tuintjes_minatuurwereld

In weekverslag 30, was te lezen dat er tuintjes werden gebouwd om de miniatuurwereld nog levendiger te maken. Van hout en plastic zijn schuurtjes gebouwd. De hekwerken zijn gelaserd van karton en per tuin is er gekeken wat er zoal leeft in een kleine buurt.

Alle tuintjes zijn zo opgebouwd zoals je in een woonwijk tegen zou kunnen komen, netjes onderhouden, een speeltuin, een Japanse Zen tuin. Onze bewoners zijn zelfs heerlijk aan het barbeknoeien.

tuintjes_minatuurwereld

Helaas ook een tuin die een beetje als vuilnisbelt wordt gebruikt. De plaatselijke Groei & Bloei is hier niet blij mee. Echter de overige tuinen kunnen hun goedkeuring wegdragen. De Japanse Zen tuin is zelfs genomineerd als finalekandidaat in de regionale tuinkeuring.

tuintjes_minatuurwereld tuintjes_minatuurwereld
tuintjes_minatuurwereld tuintjes_minatuurwereld Coolsingel Ziekenhuis Rotterdam

In weekverslag 30 was eveneens te lezen dat de bouw van het Coolsingel ziekenhuis in volle gang is. Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Meemaken in Miniatuur. Het Coolsingelziekenhuis is een historisch gebouw dat helaas niet meer bestaat. Door middel van de bouw in miniatuur wordt het verhaal op een bijzondere wijze verteld. In 2 mm dik karton zijn de wanden van de maquette gelaserd en de basisvorm van het gebouw staat nu redelijk in elkaar.

Coolsingel Ziekenhuis Rotterdam

De komende tijd worden alle verder details van het gebouw toegevoegd. Het Coolsingel ziekenhuis is gebouwd in 1848. In de stijl van die tijd werd het gebouw bijvoorbeeld voorzien van vele gevelornamenten. Ook deze worden allemaal zo nauwkeurig mogelijk nagebouwd.

Inmiddels begint ook de schoorsteen vorm te krijgen. Ook dit deel van het ziekenhuiscomplex wordt meegenomen in het kavel.

Deze week heeft de Stichting Meemaken in Miniatuur een mooie schenking mogen ontvangen van de heer Henk Mertens. Hij schonk hun deze prachtige historische trams.

De stichting geeft deze in bruikleen aan Miniworld Rotterdam om te kijken of ze rijklaar gemaakt kunnen worden voor in de miniatuurwereld.

Zoals regelmatig op onze Facebook pagina te zien is gaan onze ruim 23.000 minibewoners steeds vaker op pad in de echte wereld. Hieronder weer een aantal foto's hiervan.

Coolsingel Ziekenhuis Rotterdam Coolsingel Ziekenhuis Rotterdam Henk Mertens Tram Model
miniatuurbewoners miniatuurbewoners miniatuurbewoners
<< Vorige

2014 - week 32

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement