Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Vorige

2015 - week 25

Volgende >>

Er worden deze week wederom vele verdiepingen aan de railspiraal toegevoegd in het bouwproject Groot Brittannië. En nog belangrijker : het sporen leggen in de railspiraal is begonnen! Uiteraard gaat hier rails in van onze voorkeursleverancier Roco.

Helix Railspiraal Groot Brittannië

Heel veel ruimte om de sporen te leggen is er niet, maar net genoeg.

Helix Railspiraal Groot Brittannië

Langs de uitgetekende hartlijnen worden stroken ondervloer neergelegd. Op de naad tussen de twee stroken ligt de hartlijn.

Helix Railspiraal Groot Brittannië

Na een flinke week werk vordert de helix gestaag. De ondervloer is in stroken gelegd, de rails is uitgelijnd op de hartlijn.

En ook belangrijk is dat gelijk de sporen elektronisch zijn aangesloten. Van binnenuit blijft de railspiraal van onderaf bereikbaar, echter wel in een holle berg. Niet vergeten hier lampjes in te bouwen!

Roco rails spoor

Helix Railspiraal Groot Brittannië Helix Railspiraal Groot Brittannië Helix Railspiraal Groot Brittannië Helix Railspiraal Groot Brittannië
Helix Railspiraal Groot Brittannië

Alle puzzelstukken van de spoortrajecten van het Engelse deel liggen te wachten op plaatsing op het frame. De stroken ondervloer worden er opgelijmd.

Helix Railspiraal Groot Brittannië

Het lijmen van de stroken ondervloer is een nauwkeurig werk. Zoals gezegd moet je de hartlijn precies volgen.

Helix Railspiraal Groot Brittannië

Met pins worden de stroken op hun plaats gehouden zodat de houtlijm van Bison kan drogen. Heel veel pins zijn nodig (banana for scale).

spoortrajecten Groot Brittannië

Het eerste spoortraject van Engeland is uitgelegd volgens het ontwerp. En soms past het niet allemaal precies. Hou je altijd. Dat er een paal in de weg staat bijvoorbeeld.

sporen laseren Groot Brittannië

De ondergrond van onze "White Cliffs of Dover"-hoek is gereed. De spoortrajecten worden hier deze week neergelegd. Dit wordt het stuk waar ook de Durdle Door wordt geplaatst, die al eerder in weekverslag 23 genoemd werd.

Intussen bekijkt het bouwteam hoe de basisplaten van het kustdorp moeten worden neergelegd. Ook is deze week het gips aangekomen voor de eerste bergen landschapsbouw. We kunnen lekker aan de gang de komende maanden.

Hieronder nog een paar grote foto's van afgelopen week.

spoortrajecten Engeland Schotland spoortrajecten Engeland Schotland sporen laseren Engeland Schotland spoortrajecten Engeland Schotland
Helix Railspiraal Engeland Schotland spoortrajecten Engeland Schotland sporen laseren Engeland Schotland
<< Vorige

2015 - week 25

Volgende >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement