Weekverslagen


weekverslagen Miniworld Rotterdam

<< Previous

2010 - week 28

Next >>

Deze week een uitgebreide update van de bouw van de kerk van Zaltbommel. Achter de 3 bruggen over onze combinatie van het Hollandsch Diep en de Waal wordt al een tijd gebouwd aan een dorpje geïnspireerd door Zaltbommel.

Zie ook weekverslagen :

Een prominent onderdeel hiervan wordt de kerk van Zaltbommel.

In den beginne is goed uitgemeten of de kerk wel goed past op de plek waar hij moet komen te staan.

Deze kerk wordt gebouwd op de traditionele manier, dus zonder autocad of freesmachine. Op basis van de bouwtekeningen worden de afmetingen afgetekend om foamboard.

Nadat de geveldelen zijn afgetekend worden deze één voor een nauwkeurg uitgezaagd met onze Proxxon zaagtafel en/of een stanleymes.

Na al het zaag- en snijwerk worden de geveldelen geassembleerd tot modules. Deze modules vormen samen weer de basisvorm van de kerk.

Uiteraard wordt de basisvorm in de miniatuurwereld nogmaals geplaatst om te controleren of alle afmetingen klokken. En natuurlijk ook alle zichtlijnen in de richting van de kerk.

De kerk staat op circa 4 meter afstand van bezoekers en hiermee wordt rekening gehouden. Dit wil zeggen dat sommige details worden weggelaten die je wel zou bouwen als de kerk op 20 cm afstand van bezoekers zou staan.

Bij elke nieuw geveldeel, dak en module wordt de kerk telkens weer iets gedetailleerder.

Tot zover de voortgang tot nu toe. Hieronder nog een aantal foto's van de diverse zeer gedetailleerde marktkramen die de laatste tijd zijn gebouwd. Werkelijk met elk klein detail is rekening gehouden en de variatie in koopwaar is enorm. Net als bij de echte Rotterdamse markt in het groot.

<< Previous

2010 - week 28

Next >>
sterren
Kuip miniatuur

PARTNERS

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEER INFORMATIE

Bestellen Jaarabonnement